Svjetska TV premijera filma Ime: Dobrica, prezime: nepoznato

U četvrtak 18.5. u 22h na Klasik TV-u ne propustite svjetsku TV premijeru filma Ime: Dobrica, prezime: nepoznato. Bajka za odrasle o tome kakav bi svijet bio kada čovjek čovjeku nebi bio vuk. 

U glavnoj ulozi pojavljuje se nekadašnja velika dječja filmska zvijezda, Slavko Štimac, čiji je bogati filmski opus poslužio redatelju Srđi Peneziću da osmisli inovativan i zanimljiv spoj "starog" i novog. Naime, redatelj kombinira isječke iz Štimčevih starih filmova poput Vuk samotnjak, Salaš u Malom Ritu, Vlak u snijegu, Specijalno vaspitanje i drugih, s novosnimljenim kadrovima što rezultira efektnim filmskim materijalom kojim se ilustrira rani život glavnog junaka. 

Glumac Slavko Štimac za Klasik TV je rekao: „Veliko mi je zadovoljstvo što će naš film imati televizijsku premijeru na mojoj omiljenoj televiziji, koju gledam kad god imam mogućnosti. Također me čini sretnim činjenica da će se film istovremeno gledati u više zemalja regije, što nam je i bila najveća želja dok smo ga snimali.“

Uz Štimca, glumačku ekipu čine Bogdan Diklić, Sergej Trifunović, Branislav Lečić i drugi. Scenaristu, producentu i redatelju Srđi Peneziću ovo je dugometražni igrani prvijenac. 

„Mene kao redatelja koji je odrastao na starim filmovima izuzetno raduje što će naš film biti prikazan upravo na Klasik TV kanalu koji godinama prikazuje ne samo filmove kojih se sjećam iz mladosti, već i filmove koji su mi bili uzor kada sam se kao mlad čovjek odlučio baviti filmskom režijom. Najiskrenije, smatramo za veliki kompliment da nas je jedna ovako prestižna televizija uvrstila u svoj program, i s radošću iščekujemo reakcije publike iz cijele regije.“, objasnio je redatelj filma Srđa Penezić.

Repriza filma emitira se dan kasnije, u petak 19.5. u 12h.

video:

See video

TV raspored

03.06.2018.