Sveti gral i Brianov život na Klasik TV-u

Nakon završetka humoristične serije Leteći cirkus Montyja Pythona očekuju vas i dva pajtonovska filma ekskluzivno na Klasik TV-u.

U subotu, 9.4. u 22h na programu je komedija Monty Python i Sveti gral. Radnja se odvija u Engleskoj, 932. poslije Krista, gdje Kralj Arthur (Graham Chapman) u društvu svojeg vjernog sluge Pastya (Terry Gilliam) traži vitezove da mu se pridruže za njegovim Okruglim stolom u Camelotu. Arthur i njegovi vitezovi, inspirirani Bogom, kreću u zajedničku potragu za Svetim gralom. 

Komedija o vitezovima u potrazi za Svetim gralom postala je suvremeno filmsko čudo o traganju za smislom života u kaosu sedamdesetih, a nastala je iz pera vitezova britanskog humora sedamdesetih: Cleesa, Gillliama, Idlea, Chapmana, Jonesa i Palina. 

Sljedećeg dana, u nedjelju, 10.4. u 22h pogledajte komediju Brianov život, maštovitu satiru religije. Parodija legende o Isusu Terryja Jonesa stekla je kultni status ne samo među štovateljima Pythona već i šire. Na samom početku prvog stoljeća, u Svetoj zemlji vlada kaos, Rimljani nastoje uvesti red dok stanovnici traže Mesiju u kojeg će vjerovati i koji će im pokazati put ka boljem životu. Brian Cohen, rođen u staji u Betlehemu, spletom apsurdnih okolnosti, zaokupljen je novom religijom te nevoljko zamijenjen za obećanog mesiju.

Reprize filmova možete pogledati dan nakon premijere u 18h.

 

video:

See video

video:

See video

TV raspored

31.05.2018.