Sivi dom uskoro na Klasik TV-u!

Kultna serija iz 80-ih, Sivi dom, vraća se na male ekrane od subote 14.4. u 20 sati kad će početi njeno premijerno prikazivanje na Klasik TV-u.

Serija Sivi dom, scenarista Gorana Mihića i redatelja Darka Bajića, bavi se životom mladih štićenika „popravnog“ doma za djecu i omladinu koji je za mnoge od njih jedini dom koji su ikada vidjeli. U 12 epizoda prikazani su složeni odnosi mladih na rubu i preko ruba kriminala, kao i njihovi odnosi s odgajateljima, kroz koje se razotkrivaju njihove teške životne sudbine.

Serija je premijerno prikazana 1986. godine i okupila je sjajne glumce, među kojima su bili i mnogi mladi glumci koji su se zahvaljujući tom nastupu afirmirali. Glumačku ekipu činili su: Branislav Lečić, , Nikola Kojo, Mirjana Joković, Bata Živojinović, Miša Janketić, Dragan Nikolić, Bora Todorović, Žarko Radić i drugi. Osobito upečatljive uloge ostvarili su Zoran Cvijanović koji je ostao zapamćen po ulozi psihopata Šojke te Žarko Laušević kao šutljivi Šiljo, koji nakon izlaska iz doma pokušava započeti normalan život.

Upečatljiva mračna atmosfera beznađa i besperspektivnosti, eksplicitni prizori nasilja obilježili su seriju koja je zbog toga doživjela i određene kritike.  No, generaciji koja je uz „Sivi dom“ odrasla serija je urezana u sjećanju po nezaboravnim citatima i glazbi „Sve što želim u ovom trenutku“, koju izvodi grupa Far.

TV raspored

30.05.2018.