Počinje 8. One Take Film Festival

Ovogodišnje, osmo izdanje međunarodnog festivala filmova snimljenih u jednom kadru – One Take Film Festival održat će se u Zagrebu od 21. do 23.10. u prostorima Kina Europe, Gliptoteci HAZU te u izložbenom prostoru Greta. Posjetitelji će imati priliku vidjeti niz naslova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

U službenoj konkurenciji ove godine sudjeluju čak 24 filma pristigla iz 13 zemalja svijeta. Riječ je o 20 kratkometražnih i četiri  dugometražna  filma koji se bore za  festivalsku nagradu Grand Prix One Take Film Festivala. Među njima su i tri hrvatska naslova: dugometražni film Sirene i krikovi u režiji Ivana Perića te kratkometražni Na plaži Gorana Škofića i Pogled s prozora Stanka Hercega. 

Sirene i krikovi redatelja Ivana Perića

Popratni programi donose i tri iranske uspješnice snimane u jednom kadru, retrospektivu njemačke producentice, redateljice i scenaristice Maren Ade te "the best of" londonskog natjecateljskog programa One Shot Movie Competition. 

Tijekom festivala moći će se pogledati i filmovi nastali na radionicama snimanja filmova u jednom  kadru koje su održane tijekom ljeta 2015. i 2016. godine, u suorganizaciji s Festivalom vizualnih i audio medija Vizura Aperta i Kinoklubom Zagreb. 

Više detalja o Festivalu saznajte na službenim stranicama. 

 

TV raspored

10.05.2018.