Objavljen glavni program 20. Motovun Film Festivala

Ovogodišnje, 20. izdanje Motovun Film Festivala obilježit će 18 filmova u glavnom programu koji donose priče iz gruzijskih vrleti, argentinske provincije, francuskog visokog društva, vesterna koji se događa u šumama Bugarske, pa čak i film koji je prvi puta ikada snimljen na samom motovunskom festivalu. 

Motovun u svojem programu balansira između najvećih atrakcija velikih svjetskih festivala poput filma Trg Rubena Ostlunda, koji u Motovun dolazi sa Zlatnom palmom Cannesa, i malih, gotovo nepoznatih, a izvrsnih filmova poput Pravog momka za Mary Darrena Thorntona ili filma Rastroj Kasije Adamik.

Pravi momak za Mary Darrena Thortona

U programu su čak dva filma vezana uz Istru i Motovun. Kratki izlet Igora Bezinovića djelomično je snimljen upravo na festivalu, a svjetsku premijeru imao je na uglednom festivalu u Rotterdamu. Beliberi Tee Lukač snimljen na nekoliko istarskih lokacija, otkrivajući da se ne radi samo o regiji Livija Morosina i Gustafa, nego i o najtvrđoj bazi fanova Justina Beibera.

Beliberi Tee Lukač

Uz glavni program, najavljena su i dva prateća programa – Island, zemlja partner (ili skraćeno: Istrand) i Izopačena umjetnost 2.0.

Na Islandu ljudi nerijetko vjeruju u vilenjake, a u Istri vjekovima žive legende o dobrim divovima tako da organizatori vjeruju da će spoj tih dviju bajkovitih zemalja napraviti dobar program. S Islanda na ovogodišnji Motovun Film Festival dolazi puno filmova i ponajveća imena tamošnje filmske industrije.

Izopačena umjetnost 2.0 propituje nove tendencije ograničavanje slobode umjetničkog izražavanja u kojima autoritarni režimi i ekstremni konzervativci nameću kriterije po kojima je neka umjetnost prihvatljiva, a neka druga ne. Ovaj program uključuje desetak filmova koji govore o zatvorenim umjetnicima, zabranjenim umjetnicima, umjetnicima u otporu, ali i okrugli stol u koji će se uključiti sudionici iz dvanaest zemalja.

Do 10.7. traje akcija prodaje paketa ulaznica Sve po 15 kuna, koji uključuje 10 ulaznica, svaka po cijeni od 15 kuna za 10 različitih projekcija koje posjetitelji biraju sami.

Više o ulaznicama i programu pročitajte na stranicama Festivala.

TV raspored

03.06.2018.