Monty Python na Klasik TV-u

Legendarni Leteći cirkus Montyja Pythona pratite od 25.11. petkom, subotom i nedjeljom u 18h. 31.12. u 22h pogledajte kultni film Monty Python i Sveti gral, a sljedećeg dana u istom terminu pogledajte Brianov život.

Leteći cirkus Montyja Pythona (1969. – 1974.), humoristična serija 
(45 epizoda x 30 min)

Leteći cirkus Montyja Pythona BBC-jeva je kultna humoristična serija britanske komičarske skupine Monty Python. Serija je poznata po nadrealističnom, netipičnom humoru temeljenom na asocijacijama, vizualnim gegovima i skečevima bez riječi. Započela je s emitiranjem 1969. godine, te je privukla pozornost svojim otkačenim humorom kroz 45 epizoda prepunih iščašenih šala, apsurdnih situacija, ali i društvene kritike. Često je ismijavala idiosinkraziju britanskog života (pogotovo profesionalaca) i ponekad se doticala politike. Članovi skupine visoko su obrazovani, te su njihove šale bile naglašeno intelektualne, s mnogim aluzijama na filozofe i likove iz književnosti.
Skupini je uspjelo oblikovati takvu vrstu humora koju je bilo praktično nemoguće svrstati u određenu kategoriju, pa je za takav humor skovan pridjev "pajtonovski".

Redatelj: Ian MacNaughton, John Howard Davies
Komičarska skupina: Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle, Graham Chapman, Terry Gilliam, John Cleese

video:

See video

TV raspored

14.07.2018.