Kontroverzni Gazda premijerno na Klasik TV-u

Klasik TV u četvrtak 30.3. u 22h premijerno donosi cijelu verziju kontroverznog filma Gazda (2016.), u trajanju od 80 min.

Dokumentarac Gazda, redatelja Daria Juričana, govori o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije – Agrokora. Sam autor poziva gledatelje Klasik TV-a da premijerno pogledaju cijelu verziju filma. 

"S Klasik TV-om imam odličnu suradnju već niz godina. Prvi su puštali moje kratke igrane filmove i pokazali se kao pravi partneri kada je trebalo emitirati film Gazda! Na KlasikTV-u će biti premijera i to u nekraćenoj, kino verziji. Nadam se da će gledatelji uživati, jednako kao što je ekipa uživala u demaskiranju jedne tabu teme u regiji." – ističe Dario Juričan.

Autorov otac, Ljudevit Juričan, 40 godina je radio u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem. Srednju školu obojica su završili u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976. – Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Daria. Dario je želio napraviti intervju s očevim poslodavcem, ali on to nije htio, pa je Dario odlučio sam saznati odgovore na pitanja koja su ga zanimala. Tri godine trajalo je istraživanje i snimanje filma koji je koncipiran oko nekoliko tema vezanih uz nastanak Agrokora i njegov današnji utjecaj. 

video:

See video

TV raspored

03.06.2018.