Jubilarno izdanje DORF-a

Ovogodišnji, 10. Festival dokumentarnog rock filma, DORF održavat će se tijekom ljeta na više lokacija – Cres, Pula, Ozalj i Vinkovci.


Na jubilarnom festivalskom izdanju bit će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7.7. do 9.7. osim projekcija biti organiziran i popratni program. Nakon toga u Puli će biti prikazana 4 filma u okviru Filmsplash programa "R znači reggae" na Seasplash festivalu, 21.-24.7. u tvrđavi Fort Punta Christo, gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program odvijati 12. i 13.8. na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju, u Vinkovcima je od 26. do 27.8. organiziran završni program u crkvi Meraja i na drugim lokacijama.

Već četvrtu godinu, u suradnji s Klasik TV-om, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca. Ovom nagradom nastoji se potaknuti produkcija dokumentarnih glazbenih filmova na području regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo).

Za više informacija o festivalu posjetite službene stranice festivala.

TV raspored

31.03.2018.