Filmske radionice za djecu i mlade

Inovativni program filmskog i medijskog opismenjavanja za djecu i mlade od 8 do 16 godina, Froom!, održavat će se u vrijeme ljetnih školskih praznika, u periodu od 19.6. do 14.7., u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz u Zagrebu. 

Frooom! djecu upoznaje s onim što ne vide gledajući filmove, tv-serije, spotove, kompjutorske igre i web-medijske programe. Cilj je djecu naučiti o prirodi filma eksperimentirajući sa svim onim što je dovelo do filma kakvog danas poznajemo: od kineskih zoetropa, preko manirističkih optičkih eksperimenata, animacija fotografije i camere obscure, do tonskog filma u boji, računalnih programa i digitalne tehnologije. Edukacijski program zamišljen je kao proces interakcije različitih umjetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. 

Frooom! kroz tri razine programa upoznaje djecu prvenstveno s njima samima te njihovim stvaralačkim i ljudskim potencijalima. Kroz zabavu i igru ih podučava filmsku povijest, tehnike i postupaka, te predstavlja antologijska i najnovija filmska i medijska ostvarenja.

Djeca u Frooom!-u ulaze u velike camere obscure, grade zoetrope i slikolovke, proučavaju praksinoskope, Muybridgove eksperimente, manirističke slike iluzije, nastanak i nestanak filmske vrpce, razvoj kamera i načina obrade filma, ali se i igraju s perceptivnim računalnim igrama, analognim filmom, te stvaraju razna novomedijska djela korištenjem jednostavnih programa digitalne animacije, ali i složenim programima za 3D mapping.

Više informacija i prijavnicu pronađite na www.frooom.eu.

TV raspored

03.06.2018.