Filmske premijere 09-2016

Klasik TV u sljedećem mjesecu donosi 8 premijera od kojih izdvajamo 4 naslova četvrtkom u 20:05/22h.

Vlak bez voznog reda (1959.), drama
četvrtak, 8.9. u 20:05h

U proljeće 1946. u Jugoslaviji se organiziraju velike migracije stanovništva iz pasivnih krševitih dinarskih krajeva u plodne panonske ravnice Slavonije, Baranje, Srijema, Vojvodine. Vlakovima se preseljavaju cijela sela pa tako i stanovnici sela Dolac u Dalmatinskoj zagori, koji su dobili zemlju i kuće u baranjskom selu Topolovu. Na čelu dolačke seobe je predsjednik seoskog odbora, prvoborac Lovre, kojem se sviđa udovica Ike. U seobu su krenula i Lovrina braća Duje i mladi Periša zvan Pešo. Tu je i Pešin ratni sudrug, mornar Nikolica kojem se također sviđa Ike. Na putu se Pešo zaljubi u Danu, djevojku iz susjednog sela, ne znajući da je ona već obećana za ženu sinu baranjskog gazde.

Redatelj: Veljko Bulajić
Glumci: Stojan Aranđelović, Olivera Marković, Ivica Pajer, Milan Milošević, Inge Ilin, Ljiljana Vajler, Bata Živojinović, Lia Rho-Barbieri, Mate Ergović, Krešo Zidarić, Tanja Mascarelli, Jan Sid, Zlatibor Stojmirov, Kruno Valentić


Moj zanat (2014.), dokumentarni film o Arsenu Dediću
četvrtak, 15.9. u 20:05h

Dokumentarni film je posveta Arsenu Dediću i prati njegov životni put od djetinjstva do današnjih dana, a posebnost je što se temelji većinom na izjavama samog kantautora. Film  donosi sliku manje poznatog Arsena, onu privatnu.

Redatelj: Mladen Matičević


Poltron (1989.), komedija
četvrtak, 22.9. u 22h

U jednom tipičnom jugoslavenskom poduzeću razvija se odnos poltrona (ulizice) i generalnog direktora. U atmosferi nerada, jala i neodgovornosti, kroz ovaj odnos otkrivaju se razni negativni mehanizmi koji karakteriziraju stvarnost. U pozadini glavnog tijeka priče otkriva se i privatni život ovih likova koji nije ništa veseliji od onog na poslu.

Redatelj: Stanislav (Bata) Prelić
Glumci: Ljubiša Samardžić, Zoran Cvijanović, Mira Furlan, Radmila Živković


Lisice (1970.), drama
četvrtak, 29.9. u 22h

U gorštačkom mjestu ispod planine Dinare, nemirne 1948. godine, seoska je svadba. Osim veselja, prisutan je nemir i strepnja toga doba. Na svadbi je i Andrija, čovjek od ugleda i položaja, iz njihovog kraja, čija je riječ svetinja. Mladenci i svatovi u svemu ga slušaju, ali on im pomaže samo riječima, jer je u biti deformirani birokrat, čovjek krutih pogleda koji se ponaša kao apsolutni gospodar. I kad dođe čas da Andrija plati za svoje zablude, povući će za sobom i druge, nedužne ljude i donijeti im nesreću i tragediju.

Redatelj: Krsto Papić
Glumci: Fabijan Šovagović, Adem Čejvan, Jagoda Kaloper, Ilija Ivezić

video:

See video

TV raspored

31.03.2018.