Filmska revija u znaku bicikla

21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film festival održat će se od 6. do 10. rujna 2016. u Karlovcu.
Filmska revija mladeži je festival filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina, a Revija (zajedno s međunarodnom inačicom – Four River Film Festivalom) ove je godine u znaku nezamjenjivog prijevoznog sredstva – bicikla.
Na otvorenju festivala održat će se karlovačka premijera filma Žena zmaj Ivane Sansević. Film nudi inspirativnu priču o pronalaženju i otkrivanju, priča o svima nama koji često zaboravljamo koliko vrijedimo i koliko možemo.


Film Žena zmaj Ivane Sansević

Selektori Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala odabrali su od rekordno prijavljena 594 filma njih 73 koji će ove godine činiti 450 minuta filmskog programa i natjecati se za nagrade.
Za Filmsku reviju mladeži pristigla su čak 162 filma, dok su u konkurenciju ušla 43 filma. Neki od njih su Abandoned Karlovac Pavla Kocanjera, Antikorupcijski atom Matije Benića, Danas je srijeda Alline Nicolis, Dobri stari dom Petra Rakića.
Four River Film Festival je primio čak 432 filma iz cijelog svijeta, a za konkurenciju je od njih odabrano 30 filmova iz Belgije, BiH, Danske, Grčke, Gruzije, Hong Konga, Hrvatske, Irske, Južna Koreje, Kosova, Makedonije, Norveške, Njemačke, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske i Velike Britanije.


Uz natjecateljski program, svake večeri održava se i posebni program na karlovačkim rijekama: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri.
Na repertoaru su već spomenuti film Žena zmaj Ivane Sansević, dokumentarni film Turizam Tonćija Gaćine, Uvijek svoja Emilie Deleuze te Houston, imamo problem Žige Virca.


Održati će se i edukativni program za mlade autore, a i njihove mentore.


Više doznajte na službenim stranicama.

TV raspored

14.05.2018.