Festival Tko pjeva zlo ne misli

Tko pjeva zlo ne misli dvodnevni je festival kojim se odaje počast najobožavanijem hrvatskom filmu svih vremena. Održat će se u subotu 10. i nedjelju 11.6. na Vidikovcu u parku Maksimiru, koji je ujedno i mjesto radnje istoimenog filma, a program oba dana počinje točno u podne.
Ovim događajem pokušava se rekonstruirati vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina, i to u svim njegovim elementima  –  glazbi, stilu i modi. Od glazbe posjetitelje očekuje Puhački Orkestar Zeta, Tvrtko Stipić i Tango Appassionato, Promenadni Ansambl, Mate Matišić Trio, Jimmy Stanić i Sexy Boys, te Kristijan Beluhan i Ajnemahtec kvartet.

 

Ovaj događaj ujedno je i predstavljanje predstave zagrebačkog HNK – Tko pjeva zlo ne misli. Inspiriran scenarijem Kreše Golika, nastalom na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942., Rene Medvešek režirat će kazališno djelo koje rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba. Gospodina Fulira u predstavi glumi Krešimir Mikić. Službenika Franju glumi Dušan Bućan, Anu Šafranek glumit će ju Zrinka Cvitešić, a Tetu Minu glumi Ivana Boban.

I ugostiteljska ponuda starozagrebačkih specijaliteta, koja će nas okusima također podsjetiti, na Zagreb, kakav je nekad bio.

 

 

TV raspored

02.06.2018.