DORF 2017.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se 5.-9.8. na Iskonovoj festivalskoj plaži, a u Vinkovcima će se DORF program odvijati 24.-26.8. u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca.

U programu regionalne konkurencije u Primoštenu i Vinkovcima bit će prikazano 9 filmova. Premijerno će biti prikazan film legendarnog Marka Brecelja Brojanje u jesen, a pulski umjetnik i performer Josip Pino Ivančić predstavit će svoj eksperimentalni film o kultnom sastavu Gustaph Y Njegovi Dobri Duhovi

Nakon pobjede na prvom DORFu 2007. godine, svoj novi film, o prvom albumu Buldožera Pljuni istini u oči, predstavit će ekipa iz slovenske Nord Cross Production. Hrvatsku premijeru imat će film o kultnom klubu MKNŽ, iz Ilirske Bistrice – Mlada nada autora Mance Filak i Žige Gorišeka, iz Slovenije. Ljiljana Šišmanović predstavit će svoj portret Žarka Jovanovskog aka Electric Žare Neuspješan skroz. Predstavljaju se i 2 kratka filma – Pijana ulica autora Marina Lukanovića iz Rijeke, te La Piova, Ines Pletikos iz Pule.

Neuspješan skroz autorice Ljiljane Šišmanović

Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom DORF prijatelju Anti Perkoviću. U znak sjećanja na druženja sa Antom u selekciji Tajna povijest rocka prikazat će se ekskluzivno epizoda dokumentarnog TV serijala Borderland Soundtrack, novosadske autorice Brankice Drašković, uz razgovor o radijskom angažmanu i knjigama. Također, u istoj selekciji bit će prikazan i film Florian, autora Darija Bukovskog iz Zagreba, koji je 2014. godine osvojio nagradu za razvoj scenarija KlasikTV i DORF – za kratki film o glazbeniku, klaunu i uličnom performeru.

Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je genijalni vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.  

Više o Festivalu saznajte na službenoj stranici.

TV raspored

31.05.2018.