Dani komunikacija 2017.

Zvijezde ovogodišnjih Dana komunikacija, koji se održavaju od 30.3. do 2.4. u Rovinju, su američki konzultant Alex Braun te suosnivač i bivši glasnogovornik zloglasnog portala za torrente The Pirate Bay – Peter Sunde Kolmisoppi. Sunde je zbog sudjelovanja u širenju piratskog sadržaja osuđen na pet mjeseci zatvora, a na Danima komunikacija progovorit će upravo o odgovornosti u digitalnoj eri i nevidljivim strukturama moći koje utječu na sve nas.

Vesselin Popov, direktor razvoja Centra za psihometriju u Cambridgeu, na Danima komunikacija opisat će kako algoritmi za predviđanje Apply Magic Sauce koriste psihološke podatke i podatke s društvenih mreža kako bi izradili profile korisnika koji se zatim koriste u političkim kampanjama ili komunikaciji korporacija. Koliko ova metoda može biti presudna u kampanjama, potvrđuje njezina uloga u posljednjim američkim predsjedničkim izborima i u referendumu održanom u Ujedinjenom Kraljevstvu. Popov će posjetiteljima Dana komunikacija predstaviti sve prednosti uporabe ove tehnologije, ali i kako je pravilno primijeniti u tržišnom komuniciranju kako bi se spriječile potencijalne zlouporabe.

Posjetitelje Festivala očekuju i brojni sadržaji s festivala u Cannesu, kao što su predavači te video sekcije nagrađivanih svjetskih projekata i najboljih predavanja, a na festival dolazi i direktor nagrada festivala Simon Cook. Organizatori i ove godine nastavljaju s poznatim festivalskim formatom „Piva Poslije Programa“ uz ležernu diskusiju aktualne teme, a program obiluje i edukativnim radionicama i zabavnim popratnim sadržajima.

Više o Festivalu saznajte na službenim stranicama.

TV raspored

03.06.2018.