15 premijera na Motovunu

Ovogodišnji Motovun Film Festival održava se od 26. do 30.7.2016. te će se na istarskom brdu prikazivati čak 15 premijera.

Predvodi ih Gimme Danger, novi dokumentarni film redatelja Jima Jarmuscha o karijeri, glazbi i fenomenu grupe The Stooges, čiji frontman Iggy Pop slovi kao jedan od najvećih rokera i najkarizmatičnijih frontmena svih vremena. Premijera koja bi se mogla svidjeti ljubiteljima Brune Dumonta je nova crna komedija Slack Bay. Revija likova iz noćne more, koje tumače imena s francuske "A liste" glumaca, među kojima je i Juliette Binoche, donose urnebesni cirkus s početka 20. stoljeća.

Slack Bay redatelja Brune Dumonta

Na programu je i pobjednik Berlinalea Gori more, kao i premijera indie-hita Tangerine, koji je u potpunosti snimljen mobitelom. U glavnom motovunskom programu našli su se i dobitnik nagrade u Cannesu (M)Učenik Françoisa Chalaisa, američki film Neke žene s poznatom glumačkom postavom koju čine Laura Dern, Michelle Williams i Kristen Stewart te premijera argentinskog kandidata za Oscara Klan, filma koji donosi zastrašujuću priču temeljenu na istinitim zlodjelima obitelji profesionalnih otmičara. Motovun će ugostiti Kseniju Marinković i Mirjanu Karanović, glumice filma Dobra žena koji se prikazuje uz novi film Sve najbolje, hrvatske redateljice Snježane Tribuson.

Sve najbolje redateljice Snježane Tribuson

Za ovogodišnju Nagradu 50 godina odabran je filmski umjetnik Nenad Puhovski. Autor je mnogih dokumentaraca među kojima se ističu filmovi o otvorenim ranama društva. Lora – svjedočanstva, Paviljon 22, Zajedno naslovi su koji su pomicali granice dokumentiranja naše neuralgične stvarnosti, a možete ih pogledati na Klasik TV-u, od 23.7. do 25.7. svakog dana u ponoć, u sklopu ciklusa filmova ususret Motovun Film Festivalu. Uz njih na programu je i film Pet priča o Nives K. K., kao i  Volonterske priče, koje premijerno prikazujemo uoči ovogodišnje Univerzijade koja će se održati u Rijeci i Zagrebu.

Nenad Puhovski - dobitnik nagrade za 50-ogodišnji doprinos filmskoj umjetnosti

Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Bella Italija s čak tri prateća programa. I grandi maestri je posvećen petorici najboljih talijanskih redatelja današnjice, Il Mezzogiorno je ispunjen filmovima izvučenim sa samog juga zemlje te Commedia all' italiana, humoristični program.

Četvrti popratni program Gdje ste bili 2016.? okrenut je temama jačanja europskog nacionalizma.

Glazbeni program predvodi Edo Maajka i talijanske etno-zvijezde Kalàscima, a detaljnije o festivalu pa tako i glazbenom programu pogledajte na službenim stranicama Festivala.

TV raspored

31.03.2018.