11. Festival tolerancije

Ovogodišnje izdanje Festivala tolerancije u Zagreb donosi preko 60 filmova, 2 izložbe, predstavljanje knjiga, koncerte, edukacijska jutra, okrugle stolove i čak 8 diskusija o društveno angažiranim temama.

Festival tolerancije službeno započinje 8.4. u 19h u Kinu Europa projekcijom remakea kultnog filma iz osamdesetih Gol među vukovima, njemačkog redatelja Philippa Kadelbacha. Riječ je o filmskoj reinterpretaciji istoimenog romana Bruna Apitza iz 1958., koji je postao simbolom antifašističkog pokreta otpora u Istočnoj Njemačkoj.

Svakako vrijedi pogledati i film Magla u kolovozu iz 2016., redatelja Kaia Wessela, u kojem je  u sporednoj ulozi nastupio Karl Markovics, jedan od gostiju ovogodišnjeg festivala. Karl Markovics nagrađivani je njemački glumac i redatelj koji će se zagrebačkoj publici predstaviti i vlastitim redateljskim ostvarenjima Supersvijet iz 2015. i Disanje iz 2011.

Karl Markovics, njemački glumac i redatelj

Zagreb će također posjetiti Thomas Lennon, čiji Oscarom i Emmyjem nagrađeni dokumentarni film Sveto, istražuje značenje molitve u svakodnevnom životu diljem svijeta. Gost festivala je i kazališni, filmski i televizijski redatelj Marek Tomasz Pawlowski nagrađivani  autor poetskog dokumentarca Dodir anđela iz 2015., o nevjerojatnim uspomenama malog dječaka Henryka Schoenkera rođenog u Auschwitzu. U naš glavni grad doći će i Clarie Ferguson redateljica koja je radila na filmovima Oči širom zatvorene i Strah i trepet u Las Vegasu.

prošlogodišnje izdanje Festivala

Uvertira u ovogodišnja festivalska događanja bit će otvorenje izložbe Arika Brauera 3.4. u Muzeju za umjetnost i obrt.

Više o programu saznajte na službenim stranicama Festivala.

TV raspored

03.06.2018.